top of page

GYROTONIC®

er et revolusjonerende nytt bevegelseskonsept og en effektiv treningssystem for hele kroppen.

GYROTONIC® gir lange, slanke, fleksible og sterke muskler, øker leddutslag, utvikler koordinasjon og strekker og styrker kroppen med minimal anstrengelse.

GYROTONIC®-konseptet inneholder tredimensjonale, rytmiske, cirkulære og flytende bevægelser, øvelsene ligner på  svømning, dans, yoga, kampsport og tai chi. Fokuset er på rygraden, men hele kroppen er altid aktiv. Fordelen er, at du strekker og styrker hele kroppen.

Toppidrettsutøvere opplever prestasjonsøkning, treningsglade oppdager en ny og altomfattende treningsmetode, eldre og rehabiliteringspasienter får hjelp til skånsom opptrening, pasienter med utbrenthetssymptomer henter ny energi.
* De flytende treningsbevegelsene bidrar til å redusere ryggsmerter.
* Bevegelsesmønstrene er naturlige, skånsomme og uten hindre eller avbrytelser. Det resulterer i en fleksibel ryggsøyle.

Gyrotonic øvelser utføres på håndbygde maskiner - man kan ha enten individuell undervisning eller maks 2 personer samtidig.  Du kan også arbeide i små grupper der vi gjør øvelser på en krakk og på gulvet. Det kalles GYROKINESIS®.

Innholdet i en Gyrokinesisklasse:

Selv-massasje – oppvåkning av sansene. Klassen starter med selv-massasje som forbereder sinnet og kroppen for bevegelse. Dette renser også kroppen for slaggstoffer og åpner opp energibaner.

Sittende på krakk - sittende stilling, beveger en seg gjennom en serie av flytende bevegelser som mobiliserer ryggraden. Disse bevegelsene er de overordnede. I denne delen av timen har vi også fokus på ledd og spesifikke muskel grupper.

Mattearbeid - Omfatter er rekke øvelser som strekker og styrker hele kroppen. Fokus er på en rekke ledd og muskelgrupper som hofter, knær, hamstrings og mage.

Stående - Avslutning. Her kommer den delen hvor en sanser og vurderer hva som har skjedd. 

Vær sterk og fleksibel - få mer energi

Med Gyrotonic og Gyrokinesis få sterke og bøyelige muskler, mer energi og økt velvære. Ryggen blir sterkere, og du får bedre holdning, balanse og koordinasjon.

 

Du lærer å bevege seg på nye måter som du liker i ditt daglige liv. Alle bevegelser koordinert med å puste, slik at du også oppnår bedre kondisjon.

 

Opplæringen strekker og styrker musklene forsiktig, det stimulerer bindevevet, og dermed styrker bein og ledd. I tillegg bevegelsene en gunstig virkning på nervesystemet, blodsirkulasjon og metabolisme.

Vi bruker Gyrotonic® metoden i behandling av muskelsjellet plager og forebyggende trening.

bottom of page